Menu

Had ze het maar geweten

€ 12,95
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • Geesje Vogelaar-van Mourik
  • Pagina's/nrs.: 222
  • Paperback
  • Bestel nr: 9789087182113

Op de foto was het eigenlijk al te zien. Had ze het maar geweten, dan zou alles anders gegaan zijn ... Hanna trouwt op jonge leeftijd met Maarten, die ze ontmoet heeft bij de baas van de viswinkel waar ze werkt. Hoewel ze in haar verkeringstijd af en toe merkt dat Maarten haar weinig aandacht geeft, is ze gelukkig met hem. Maar nu ze getrouwd is, ontstaat er spanning tussen hen. Alles moet bij Maarten voorspelbaar zijn en als het eens anders gaat, reageert hij nukkig. Dat heeft negatieve invloed op hun drie kinderen. Om hun oudste zoon, Jeroen, maakt Hanna zich ook zorgen. Hij lijkt in zijn gedrag zo op haar man. Ook als de kinderen het huis uit zijn, wordt het er niet beter op. Maarten bekommert zich als pastoraal werker om het leed van andere mensen, maar hij geeft haar nauwelijks aandacht. Hanna voelt zich eenzaam in haar huwelijk. Gelukkig heeft ze veel aan haar vriendin Jet, en aan de gesprekken met Janna en Geertje. Zij kennen een leven met de Heere. En als ze haar nood uitspreekt in gebed, merkt ze dat ze toch niet alleen door het leven hoeft te gaan. Geesje Vogelaar-van Mourik heeft tientallen romans en kinderboeken geschreven. In deze roman schrijft ze over het verborgen leed van een vrouw die is gehuwd met een autistische man. Ze weet dit gevoelige thema op herkenbare wijze te verwoorden.

Onze recensie: 

Een uniek boek over Hanna die getrouwd is met een autistische man. Steeds komt naar voren hoe Hanna haar best doet om haar kinderen een liefdevol thuis te geven, maar dit mislukt telkens weer. Hiervan geeft Hanna zichzelf de schuld, maar meer en meer komt ze erachter dat ze zal moeten leren leven met de beperkingen van haar man en moet leven van de ene naar de andere meevaller, maar zo gemakkelijk is dat niet. Geesje Vogelaar- van Mourik weet de invloed van autisme op een gezin op een heel realistische en herkenbare manier te schetsen. Je voelt precies aan waar het schuurt en merkt ook dat er zoveel pijn kan zijn die aan de buitenkant niet herkend wordt. Dit boek ademt de typische schrijfstijl van Geesje Vogelaar- van Mourik. Door haar enigszins vertraagde manier van schrijven doet het boek heel gemoedelijk en huiselijk aan en komen de problemen juist extra krachtig naar voren.


€ 12,95