Menu

Haar benny

€ 13,95
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • S.K. Hocking
  • Pagina's/nrs.: 268
  • Gebonden
  • Bestel nr: 9789057410833

Op aandoenlijke wijze wordt het leven in de grote stad Liverpool getekend. De schrijnende tegenstelling tussen rijk en arm wordt op opmerkelijke manier beschreven.

De hoofdpersonen zijn Nelly en Benny Bates. Hun beider leven wordt door de tragiek beheerst. Moeder gestorven, vader die verslaafd aan de drank de kinderen verwaarloost, ja zelfs mishandeld, zodat hun niets overblijft dan hun heil te zoeken in de vlucht. Arme kinderen die op jonge leeftijd al op eigen benen moeten staan. Het is een besturing dat zij in een dergelijke omgeving, waar roven en stelen de orde van de dag is, niet opgroeien voor galg en rad. Een besturing dat zij een vriend vinden die hun bijstaat en een tehuis voor hen zoekt.

Eindelijk schijnt het geluk hun deel te zijn wanneer Benny bij rijke mensen in dienst komt. Het is echter van korte duur. Hoewel onschuldig wordt hij opgepakt wegens diefstal. Hoe zou het aflopen? Een happy end…? Toch niet helemaal!


€ 13,95