Menu

Goud voor de prins

€ 18,90
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • Janwillem Blijdorp
  • Gebonden
  • Bestel nr: 9789463702478

Opstand in de Lage Landen

Gerlof, zijn familie en zijn vriendin Margien proberen na de veldslag bij Heiligerlee een nieuw bestaan op te bouwen in Emden. Omdat in deze stad veel vluchtelingen zijn neergestreken, is het moeilijk werk te vinden.

Uiteindelijk besluiten Gerlof en Sibrand, de broer van Margien, te helpen bij het opknappen van een schip dat door de watergeuzen op de Spanjaarden is buitgemaakt. Tijdens deze werkzaamheden ontmoeten ze Maarten, een balling uit het zuiden van de Lage Landen.

Als het schip bijna weer onder zeil kan gaan, duikt een oude bekende op. Hij verzoekt kapitein Coenraad met hem uit te varen. Het reisdoel wordt angstvallig geheim gehouden. Iets wat vooral Maarten helemaal niet zint.

Ondanks het feit dat de winter aanstaande is, kiest kapitein Coenraad zee. Gerlof en Maarten maken deel uit van zijn bemanning. Al gauw stuiten ze onderweg op onverwachte problemen. Uiteindelijk duurt hun missie heel wat langer dan de bedoeling was …

Sibrand heeft niet gewacht tot het schip is opgeknapt en een heel andere keuze gemaakt, met alle gevolgen van dien …

 

OPSTAND IN DE LAGE LANDEN

Het jaar 1568 wordt over het algemeen beschouwd als het begin van de Tachtigjarige Oorlog. Een groep edelen kwam in verzet tegen koning Filips de Tweede van Spanje, die het in de Lage Landen voor het zeggen had. Zij konden de zware belastingen en het wrede beleid ten opzichte van de aanhangers van de Nije Leer, niet goedkeuren.
Willem van Oranje bracht met andere edelen legers op de been om de strijd met de Spanjaarden aan te binden.
Onder aanvoering van de hertog Van Alva, werd de opstand bloedig neergeslagen.
Maar met zijn schrikbewind groeide ook het verzet …


€ 18,90