Menu

Gelijk een duif door 't zilverwit

€ 24,95
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • Ds. D.W. e.a. Tuinier
  • Pagina's/nrs.: 120
  • Gebonden
  • Bestel nr: 9789461152312

In de Psalmen lezen we wat Gods volk in hun hart meemaakt. Gods kinderen worden vaak bestreden, maar steeds mogen ze de uitkomst van de Heere verwachten. Dit gold ook voor koning David die de meeste psalmen heeft gedicht. Vaak drukt hij zijn zielsworstelingen in beelden of geschiedenissen uit, die hij zelf heeft meegemaakt.

De titel voor dit boek is ontleend aan Psalm 68 vers 7, waarin hij in de schoonheid van een duif de heerlijkheid Gods volk beschrijft.

Schilderijen en meditaties

Speciaal voor dit derde deel van de psalmenserie maakte Henk van den Brink schilderijen, waarmee hij deze psalmen treffend in beelden heeft weergegeven. Ter verduidelijking zijn deze platen toegelicht.

Dominee D.W. Tuinier schreef er 52 meditaties over, zodat dit boek zeer geschikt is om als weekboek te gebruiken. In zijn meditaties zijn overdenkingen van C.H. Spurgeon en Matthew Henry verwerkt.

De toegevoegde gespreksvragen maken het boek heel bruikbaar voor bespreking in huiselijk- en verenigingsverband.

Psalmberijming Revius

Verder treft u in dit mooie boek de psalmberijming van Jacobus Revius aan. Ze is in hedendaags Nederlands hertaald. Verouderde woorden worden middels voetnoten verklaard. Deze berijming is nauw verwant aan de geliefde psalmberijming van Datheen. De rijke, aansprekende inhoud nodigt uit om deze psalmen te zingen.


€ 24,95