Menu

Europa op een kruispunt

Dit product is uitverkocht
€ 9,95
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • Schippers(redactie)
  • Pagina's/nrs.: 171
  • Paperback
  • Bestel nr: 9789033616051

laatste exemplaar

Een christelijk perspectief voor de 20e eeuw

De Europese Unie staat op een historisch kruispunt. Zij kan de weg inslaan van verdergaande vervreemding van haar burgers. Dan blijft zij streven naar een politieke unie en gaat zij door met de aantasting van christelijke waarden. Kortom: meer bureaucratie, minder identiteit. Burgers en bedrijven weten dan niet meer waarvoor Europa eigenlijk goed is. Ze ervaren alleen maar knellende banden. Geen innerlijke verbinding.

De auteurs van deze bundel bepleiten een andere koers. De Europese Unie moet zichzelf niet langer centraal stellen, maar vooral dienstbaar zijn aan de lidstaten en hun burgers. Minder regelgeving en meer ruimte zijn gewenst om de oorspronkelijke, christelijke identiteit van de Europese landen te hervinden. Zo kan Europa bouwen aan vertrouwen.

Als het gaat om Europa en onze toekomst, waarvoor kiest u dan en waarom? Een vraag die in deze tijd te belangrijk is om onbeantwoord te laten.

Een uitgave in samenwerking met de Guido de Brès-Stichting, het Wetenschappelijk Instituut voor de SGP.


Dit product is uitverkocht
€ 9,95