Menu

Een onverschrokken hagenpreker

€ 8,50
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • C. van Rijswijk
  • Pagina's/nrs.: 70
  • Gebonden
  • Bestel nr: 9789055517534

Serie: Menora - Het leven van Franciscus Junius

Frans du Jon, de zoon van een hugenoot uit Franrijk, wordt in zijn jeugd een godloochenaar. Dat komt door zijn omgang met ongelovige studenten en het lezen van boeken van oude heidenen. Een gesprek met een eenvoudige boer en het lezen van een gedeelte uit de Bijbel (Johannes 1) zijn het middel tot zijn bekering. Hij sluit zich dan aan bij de hugenoten, die zwaar vervolgd worden. Daarna gaat hij theologie studeren in Genève en wordt predikant in Antwerpen.

Ds. Franciscus Junius - zo noemt hij zich dan - moet vaak vluchten om niet in handen van de inquisitie te vallen. Die zoekt hem omdat hij pamfletten verspreidt en hagenpreken houdt. Telkens weet hij echter aan zijn vervolgers te ontsnappen.

Onze recensie:                                                                                                                      De Menora-serie is een serie levensbeschrijvingen van Gods volk voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar, maar is ook voor volwassen nog erg mooi om te lezen. Het zijn mooie, vlot geschreven verhalen met een hele krachtige boodschap. In ieder deeltje staan een aantal zwart-wit platen van Jaap Kramer die het verhaal en de omstandigheden van de tijd waarin ze spelen duidelijk in beeld brengen. Wat deze serie bijzonder maakt, zijn de mooi vertelde, soms zelfs spannende, verhalen waarin de almacht van God duidelijk naar voren komt. Ze zijn heel geschikt om op zondag in het gezin voor te lezen, maar ook heel mooi om gewoon zelf 's avonds voor het slapen gaan te lezen. 


€ 8,50