Menu

Deed isrel op zijn woorden letten 3

€ 14,90
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • J.H. Madern
  • Pagina's/nrs.: 168
  • Gebonden
  • Bestel nr: 9789055516308

Over de bediening van het genadeverbond van Mozes tot Christus.

In de bediening van het genadeverbond worden vier perioden onderscheiden: van Adam tot Abraham, van Abraham tot Mozes, van Mozes tot Christus en vanaf de geboorte van Christus tot heden.

In een serie van vier deeltjes geeft de schrijver een uiteenzetting over de bediening van dit verbond. Elk deeltje bespreekt een van de perioden.

De schrijver probeert op eenvoudige wijze vanuit de Schrift aan te tonen hoe de Heere deze bediening gestalte heeft gegeven en hoe Hij dit verbond uit louter genade aan gevallen mensen heeft geschonken.

Velen worstelen met de betekenis van de leerstukken uit de geloofsleer, niet het minst als het gaat over het wezen en de bediening van het genadeverbond. Hopelijk mag deze serie bijdragen tot het verstaan van de oude waarheid van vrije gunst die eeuwig God bewoog. Onmisbaar is echter het bevindelijk te leren.

 

De derde periode van de bediening van het genadeverbond wordt de ‘nationale vorm’ genoemd. Deze periode is begonnen is met Mozes en die geduurd heeft tot Christus. De HEERE richtte met het volk Israël Zijn verbond op en maakte aan het volk Zijn woorden bekend.

 

De schrijver beperkt zich in dit deeltje hoofdzakelijk tot de beschrijving van de roeping van Mozes, de instelling van het Pascha en de uittocht. Daar ligt immers de verbondssluiting met Israël als natie.


€ 14,90