Menu

De zaligsprekingen

€ 14,90
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • ds. A. van Voorden
  • Pagina's/nrs.: 142
  • Gebonden
  • Bestel nr: 9789055517671

negen preken
 

Acht zaligsprekingen vormen het begin van de Bergrede die Christus uitsprak bij de aanvang van Zijn openbare bediening als de grote Leraar ter gerechtigheid.

Deze rede bestaat telkens uit twee delen. In het eerste deel schildert de Heere Jezus een karaktertrek van Zijn volk. In het tweede deel wordt een belofte gegeven die geldt voor heden én toekomst. Daarmee verklaart Hij Zijn eigen werk in het leven van een verdoemelijk zondaar.

Op pastorale wijze, bewogen, ernstvol en eerlijk, houdt ds. Van Voorden zijn hoorders voor wat de kenmerken van het leven der genade zijn. In deze negen separerende preken wordt het nabijkomende ontdekt en de van verre staande gewezen op Hem Die de Schoonste is van alle mensenkinderen, zowel in de trappen van Zijn vernedering als in de trappen van Zijn verhoging. De meer geoefenden in de genade worden opgewekt om hun roeping en verkiezing vast te maken. Zo vormen de zaligsprekingen als het ware een opgang tot het hemelse heilige der heiligen.


€ 14,90