Menu

De opdracht

€ 11,95
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • M. Schippers
  • Pagina's/nrs.: 207
  • Bestel nr: 9789462781788

laatste exemplaar

Verliefd zijn is leuk! Verliefd zijn is spannend! Jill en Lars weten er alles van. Sinds ze elkaar hebben leren kennen op de sportschool, staat hun leven op z’n kop. Na een tijdje weten ze zeker dat ze met elkaar verder willen. Maar er is één probleem: zij gelooft, hij niet. 
Lars probeert Jill tegemoet te komen, en gaat regelmatig met haar mee naar de kerk, ook al zegt het geloof hem zelf niet zo veel. Samen trotseren ze de problemen die hun relatie met zich meebrengt. De opdracht voor een presentatie bij het vak godsdienst zet alles in een ander licht. En Jill beseft maar half hoe belangrijk deze opdracht is...

Deze eigentijdse en indringende young adultroman is het debuut van Mirjam Schippers. Mirjam studeert aan de pabo en schreef al op jonge leeftijd verhalen

Recensies

De opdracht

Reformatorische Omroep

Het is het eerste boek van de 22-jarige schrijfster. De relatie tussen de gelovige Jill en de niet-christelijke staat centraal. Het gaat om een beleefd geloof, de boodschap is duidelijk. Maar dat staat de verhaallijn en de plot niet in de weg.

Jill kent Lars van de sportschool. Ze werkt aan een opdracht voor het vak godsdienst over het thema: ‘Vriendschap met een niet-gelovige’. De presentatie van haar werkstuk in de groep aan het slot, is meteen de ontknoping van het verhaal. Jil geeft aan dat het geloof voor haar van groot belang is. Lars is heel geïnteresseerd, vindt dat de dominee goed kan vertellen en denkt serieus na over God. Als de interesse wat bekoeld bij Lars , gaat Jill in gesprek met haar vader en de dominee. Ze praat veel met Lars (dialogen zijn boeiend) en met klasgenoten. Het is een goed boek voor tieners. Eigentijds, niet prekerig!

De opdracht

Reformatorisch Dagblad | 26-02-2015

Jill kent Lars van de sportschool. De twee worden verliefd, maken afspraakjes en krijgen verkering. Het zijn gangbare ingrediënten voor een jeugdboek – maar het verhaal dat debutant Mirjam Schippers schreef is anders.

”De opdracht” als geheel maakt indruk. Dat de auteur zo veel diepgang weet te creëren zonder een zemelig boek af te leveren is absoluut een prestatie.


€ 11,95