Menu

De Joodse oorlog en uit mijn leven

€ 53,51
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • Josephus
  • Pagina's/nrs.: 645
  • Paperback
  • Bestel nr: 9789026326806

Flavius Josephus' 'De Joodse Oorlog' is het ooggetuigenverslag van de joodse opstand tegen de Romeinen in de eerste eeuw na Christus. Het beschrijft de verwoesting van Jeruzalem. Josephus was eerst commandant van de opstandelingen in Galilea en raakte later in Romeinse krijgsgevangenschap. Hij voorspelde dat Vespasianus keizer van het Romeinse rijk zou worden. Toen die voorspelling uitkwam, werd hij de gunsteling van de nieuwe keizer en besloot hij de voor zijn volk zo dramatisch verlopen opstand te boek te stellen.

Velen hebben Josephus bekritiseerd en veroordeeld. Ze zagen in hem een opportunist en verrader. Om zich tegen de beschuldigingen te verweren schreef hij aan het eind van zijn leven de autobiografie 'Uit mijn leven'. Voor christenen werd Josephus de kroongetuige in hun veroordeling van de Joden: was de verwoesting van Jeruzalem niet de gerechte straf voor de kruisiging van Jezus van Nazareth? Josephus werd zo eeuwenlang de meest gelezen historicus van de Oudheid.


€ 53,51