Menu

De biddende bouwer

€ 11,50 € 5,95
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • C. van Rijswijk
  • Pagina's/nrs.: 128
  • Gebonden
  • Bestel nr: 9789055518593

De Fonteinserie Deel 9

Het tienstammenrijk is weggevoerd naar Assyrië. Een van de weggevoerden is Nehémia, een schenker aan het hof van koning Arthahsasta. Hij is een godvrezende en biddende Jood die van de koning de opdracht krijgt om de muren van Jeruzalem te herbouwen. Daarbij ondervindt hij veel tegenstand van de vijanden Sanballat en Tobía, maar de muren worden in korte tijd hersteld en plechtig ingewijd. De profeet Ezra leest de wet des Heeren voor en het volk besluit de sabbatten en de ceremoniële feesten in eer te herstellen. Zij bidden tot God om vergeving voor hun zonden en om Gods gunst. Als zijn werk klaar is, keert Nehémia terug naar Assyrië om zijn taak als schenker weer op zich te nemen. Niet lang daarna moet hij opnieuw naar Jeruzalem, omdat het volk zich vermengt met de Moabieten en de Ammonieten. Dan verdrijft hij ook de goddeloze Tobía die inmiddels in het voorhof van de tempel woont.

Uit deze niet zo bekende geschiedenis blijkt duidelijk dat de Heere altijd aan Zijn kinderen denkt en dat het in de moeilijkste omstandigheden waar blijft: ‘De Heere bouwt Jeruzalem; Hij vergadert Israëls verdrevenen’ (Ps. 147:2).

Onze recensie:                                                                                                                      De Fonteinserie is een serie voor tieners waarin gedeelten, personen of speciale geschiedenissen uit de Bijbel worden behandeld door middel van korte overdenkingen. Ze zijn geschreven om op zondagmiddag in een gezin met opgroeiende kinderen te gebruiken als Bijbelstudiemateriaal, maar ze kunnen uiteraard ook door tieners zelf gelezen worden. Het zijn stukjes van 3 tot 5 bladzijden waarin uitleg gegeven wordt over de tijd en situatie waarin de geschiedenis speelde of de persoon leefde. Er staat in ieder stukje een geestelijke en praktische les om over na te denken. In dit deel zijn aan het eind van ieder stukje vragen toegevoegd om over door te praten. Deze serie is echt een aanrader als u op zoek bent naar eenvoudige en toegankelijke stukjes om in een gezin te gebruiken of zelfstandig te lezen!


€ 11,50 € 5,95