Menu

Conflictstof binnen de gemeente

€ 12,50 € 8,99
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • dr. W. van 't Spijker
  • Pagina's/nrs.: 103
  • Paperback
  • Bestel nr: 9789088970399

Wie iets kent van de kerkgeschiedenis, weet dat zij voor een groot deel bestaat uit een verhaal van conflicten. Al in de nieuwtestamentische gemeenten was dit werkelijkheid en in Nederland is het sinds de Reformatie niet anders. Zowel de theologische verschillen als de cultuur waarin de gemeente staat, bepalen deze conflicten. Is dit ernstig? Ja, want conflicten brengen de eenheid van de gemeente in gevaar. Een gebrek aan eenheid in kennis en geloof is oorzaak van de belemmerde groei van de gemeente én uitdrukking ervan. Het missen van de eenheid hangt samen met de zonde waaraan men vasthoudt, het gebed waarin men verslapt.
De auteur laat in dit boek binnen de gemeente zien hoe schadelijk het is als de gemeente met verdeeldheid denkt te kunnen leven. Hij gaat bij het Evangelie niet alleen te rade om te ontdekken wat persoons- en groepsconflicten zijn, maar vooral hoe zij opgelost kunnen worden.


€ 12,50 € 8,99