Menu

Christus' zachtmoedigheid

€ 12,90
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • ds. C.P. de Boer
  • Gebonden
  • Bestel nr: 9789057414169

Christus is het voorbeeld van zachtmoedigheid. Hij is ook Degene Die mijn leven steeds meer afstemt op Hem in navolging van Hem. Hij temt het wilde dier van de driften door Zijn woord: ‘Leert van Mij dat Ik zachtmoedig ben.’
Deze woorden bevatten het geheim van diepe vreugde en blijdschap. Het is de enige Bron waar onze driften in geblust worden. De Bron van de bodemloze liefde van Christus! Knakt Hij niet met Zijn zachtmoedigheid onze trots en hoogmoed, als we Hem zien, zwijgend voor God en onder de mensen, onrecht lijdend onder de mensen en zwijgend voor Zijn Vader, uit liefde tot Hem en tot Zijn Kerk.
Vervult Zijn zachtmoedigheid ons niet met diepe blijdschap en vreugde, wanneer wij zien hoe Hij Zijn rug buigt en Zijn handen aan het kruis laat binden? Hij rijdt als Koning Jeruzalem binnen. Tegelijk neemt Hij de gestalte van de lijdende knecht aan. Dragend Zijn kruis dient Hij Zijn Vader. Eenswillend met de wil van Zijn Vader offert Hij Zichzelf aan God op.
 

DS. C.P. DE BOER

Ds. C.P. de Boer is predikant van de Christelijke Gereformeerde Kerk te Sliedrecht.
 

INHOUD

1. Christus' zachtmoedigheid (1)
Matthéüs 5 vers 5:
Zalig zijn de zachtmoedigen; want zij zullen het aardrijk beërven.

2. Christus' zachtmoedigheid (2)
Matthéüs 11 vers 29:
Dat Ik zachtmoedig ben.

3. Christus' zachtmoedigheid (3)
Matthéüs 11 vers 28 en 29:
Komt herwaarts tot Mij, allen die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven.
Neemt Mijn juk op u, en leert van Mij dat Ik zachtmoedig ben en nederig van hart; en gij zult rust vinden voor uw zielen.

4. Christus' zachtmoedigheid (4)
Matthéüs 11 vers 28 tot en met 30:
Komt herwaarts tot Mij, allen die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven.
Neemt Mijn juk op u, en leert van Mij dat Ik zachtmoedig ben en nederig van hart; en gij zult rust vinden voor uw zielen.
Want Mijn juk is zacht en Mijn last is licht.

5. Christus' zachtmoedigheid (5)
Matthéüs 21 vers 5:
Zegt de dochter Sions: Zie, uw Koning komt tot u, zachtmoedig en gezeten op een ezelin en een veulen, zijnde een jong ener jukdragende ezelin.
 


€ 12,90