Menu

Christelijke jeugdboeken

Bij Gebr. Koster kunt u diverse christelijke jeugdboeken vinden. Of er nu gelezen wordt  ter ontspanning of uit opdracht van school, we hebben een heel divers aanbod aan christelijke jeugdboeken.

Onder de categorie ‘leesboeken’, kunt u eenvoudig filteren door middel van onze selectiecriteria. Bent u dus op zoek naar een leesboek voor een jongere? Kies dan voor ‘leeftijd: jongeren’. Daarnaast kunt u ook kiezen uit diverse soorten boeken, van vaderlandse geschiedenis tot kinderboeken/ romans.

Leestips christelijke jeugdboeken
Bent u niet specifiek op zoek naar een bepaald jeugdboek? Of weet u simpelweg niet wat te kiezen tussen de vele keuzemogelijkheden? Dan geven we u graag een aantal leestips, wellicht zit hier iets voor u tussen.

- Geloven op de rand van de dood - Janneke Wiegers
Dit boek vertelt het indrukwekkende verhaal van Dominee Overduin in Dachau. Bijzonder is te lezen hoe God juist op plekken als deze, waar Hij uit alle macht geweerd wordt, Zijn almacht en nabijheid wil tonen. Janneke Wiegers heeft dit bekende verhaal herschreven, zonder aan de oorspronkelijke indringende boodschap af te doen.

- De vrouw met het boek - M.A. Mijnders-van Woerden
Op een wonderlijke wijze woont een Engels meisje, tegen haar zin, een kerkdienst bij. Daar verandert haar hele leven.

- Serie 'Duiventil' - Gerda Ronhaar
In het leven van de familie Van Til komt een grote verandering als dokter Van Til besluit een praktijk op het platteland over te nemen, waardoor het hele gezin, tien personen, moet verhuizen... In deze serie zijn meerdere boeken verschenen, leuk om de hele serie bij elkaar te sparen en lezen.

Jongeren en de Bijbel
Naast gewone christelijke leesboeken hebben we ook leesboeken voor jongeren die gedeelten, personen of speciale geschiedenissen uit de Bijbel behandelen door middel van korte teksten. Een mooi voorbeeld van zo’n serie is ‘De Fonteinserie’. Deze serie is te gebruiken als Bijbelstudiemateriaal, maar kan ook prima zelf gelezen worden door tieners. De stukjes tekst zijn niet langer dan 3 tot 5 bladzijden waarin uitleg wordt gegeven over de tijd en situatie waarin een bepaald stuk zich afspeelt of de persoon leefde. We lichten een aantal van deze boekjes voor u uit:

- De Heerde is mijn Herder - C. van Rijswijk
In deze herderspsalm wordt over allerlei beelden uit het herdersleven gesproken. Heel eenvoudig worden Gods kinderen met een kudde schapen vergeleken, die door de enige goede Herder, de Heere Jezus, geleid worden.

- Jona de gelukkige Verliezer - C. van Rijswiik
De profeet Jona krijgt een wonderlijk opdracht. Hij moet naar het heidense Ninevé, maar dat wil hij niet. Het boek Jona laat zien dat ook Gods kinderen in zichzelf zondig zijn en blijven, maar dat Gods onbezweken trouw nooit hun val zal gedogen.

- Lessen van de grote Meester - C. van Rijswijk
Gelijkenissen van de Heere Jezus. Een gelijkenis is een verhaal dat over het dagelijks leven gaat. Aan de hand van gewone  voorbeelden laat de Heere Jezus zien hoe het toegaat in het geestelijke leven.

Bovenstaande titels zijn slechts een greep uit de reeks boeken in De Fonteinserie. Neem hier een kijkje voor alle boeken uit deze serie.

Christelijke kinderboeken
Wij verkopen christelijke kinderboeken voor alle leeftijden. Ons aanbod begint bij kartonnen prentenboekjes voor de allerjongste lezers tot christelijke leesboeken voor volwassenen en alles daartussenin. Bent u op zoek naar een nieuw leesboek? Of zoekt u een cadeautje voor een jarige/ geslaagd of voor een andere reden? We hebben een erg breed assortiment, daardoor zit er voor elke leeftijd iets tussen.

Bent u op zoek naar een specifiek leesboek maar kunt u deze niet  vinden? Neem dan gerust contact met ons op.