Menu

Calvijn een grote hervormer

€ 16,95
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • T. Zegers-Venema
  • Gebonden
  • Bestel nr: 9789461151926

Johannes Calvijn wordt in 1509 te Noyon in Frankrijk geboren. Op aandrang van zijn vader gaat hij studeren. Eerst voor priester en later voor rechter.
In Parijs ziet hij hoe iemand op de brandstapel sterft. Het treft Calvijn dat deze man er zo blij uitziet. Langzamerhand gaan hierdoor de ogen van Calvijn open voor allerlei misstanden in de kerk van zijn dagen.
Na zijn bekering schrijft hij de openingsrede voor de rector van de universiteit. Hierdoor wordt hij zo gehaat, dat hij moet vluchten. Hij vindt een veilige schuilplaats in Genève, waar hij grote invloed krijgt. Gehaat door zijn vijanden moet hij ook vandaar vluchten en komt hij in Straatsburg terecht. Na drie jaar keert Calvijn naar Genève terug. Daar richt hij een universiteit op. Veel jonge mannen uit heel Europa worden er opgeleid tot predikant. Zodoende is het calvinisme wijd verbreid.

Uit dit boek blijkt dat God Zijn zegen geven wil als we oprecht naar Zijn wil leven.

Geschikt voor alle leeftijden, vanaf 10 jaar.


€ 16,95