Menu

Brug naar Genesis 3

€ 10,95 € 4,95
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • ds. A.T. Vergunst
  • Paperback
  • Bestel nr: 9789462782792

In Brug naar Genesis III (Gen. 12 t/m 27) wordt er een brug gelegd tussen het derde deel van het Bijbelboek Genesis en jou. Door op een heel eenvoudige manier uit te leggen wat er staat, heb ik geprobeerd de boodschap zo dicht mogelijk bij jou te brengen. Het boek bevat korte stukjes om over na te denken.

Neem er de tijd voor en bid of God het wil zegenen. Zijn boodschap is de allerbelangrijkste die je kunt horen of lezen. Het is de boodschap van redding.

Recensies

Brug naar Genesis III

Reformatorische Omroep

Wat een leerzame en goed leesbare uitleg en toespitsing voor de tiener (12+ t/m 15 jaar). Veel profijt hebben van wat je leest, vergroot je als je jezelf de volgende vragen stelt: Waarom ga k dit boek lezen? Wat wil ik leren van dit boek? Hoe kan ik deze dingen leren uit dit boek?

De schrijver geeft op de linkerbladzij het te overdenken bijbelgedeelte aan, zwart gedrukt, met in kleinere dun gedrukte woorden een verstaanbaarder woord: b.v. uw maagschap ( uw familie);al hun have – bezitttingen,; of een toelichting op de omgeving waarin de geschiedenis/het verhaal plaatsvindt. De rest van de pagina en de rechterpagina onder het kopje: Om over na te denken, wordt de inhoud toegepast op het leven van de lezer toen en n u. Zo betrokken op het leven van de jongeren dat je zegt: dat klopt en het je aan het denken en doen zet. Geschikt voor persoonlijk gebruik, gebruik in het gezin, groep 8, klassen 1 tm/ 3 van het vo en op de +12 vereniging. Een uniek concept. Niet met het vingertje wijzend, maar aanspreken op de verantwoordelijkheid met liefde voor God Die in Christus ontfermend en genadig is ,juist voor de jongeren van de gemeente. Genesis 13: 10-13.De keuze van lot voor de vlakte van Sodom: ‘Misschien heef Lot zijn geweten nog gesust: hij zou in zijn nieuwe omgeving goed van de Heere kunnen spreken. Dat was dan wel fout geredeneerd, want hij wandelde zelf niet eens op de smalle en rechte weg, die naar het leven leidt’. ‘Waar kijk je naar ? Waar luister je naar? Wat lees je? Welke sites bezoek je? Wat zet je op je sociale media? Schuif je, net als Lot, steeds dichter op naar wat de wereld te bieden heeft aan activiteiten en vermaak? Dan smeek ik je. Denk aan Lot! Lezen: Spreuken 4: 20-27. (blz.26/27).

Brug naar Genesis III

De Saambinder | 11 mei 2017

Vroeger konden mensen de Bijbel vaak niet lezen. Nu is dat anders. Iedereen kan lezen. Maar, waar vinden wij en onze kinderen nog de rust om echt te graven in Gods Woord? Want, laten we niet vergeten dat de Bijbel geen gemakkelijk boek is. Zeker voor jongeren niet. Jongeren ervaren een kloof bij het lezen van de Bijbel.

De Bijbel lijkt zo ver bij hun leven vandaan te staan. Juist dan is het belangrijk dat er mensen zijn die samen met jongeren de Bijbel lezen. Ouders, leidinggevenden, ambtsdragers. Met de serie ”Brug naar...” wil ds. A.T. Vergunst de kloof overbruggen. Hij wil dat jongeren zelf Gods Woord onderzoeken. In die weg wil God namelijk Zijn genade schenken (DL 3,4-17) en een jongen of een meisje bekeren. Ds. Vergunst: ‘De wedergeboorte is een soeverein werk van Hem, dat Hij uit genade werkt. En toch heeft Hij bepaald dat die nieuwe geboorte gewerkt wordt door Woord en Geest. Daarom roept Hij ons op steeds bezig te zijn met het Woord, daar te zijn waar de adem van de Heilige Geest leven wekt en leven voedt’. Eerder al besprak ds. W. Harinck twee andere deeltjes in de serie ”Brug naar...”. Zijn warme aanbeveling kan ik alleen maar onderstrepen. Dit boekje helpt jongeren om de Bijbel te begrijpen. De Bijbeltekst wordt tussendoor uitgelegd, maar wordt ook steeds toegepast voor jongeren, met de spits naar hun eigen hart en leven. Het is bedoeld voor jongeren vanaf twaalf jaar, bijvoorbeeld bij het dagelijks stil zijn met de Schrift. Wij kunnen onze jongeren aanmoedigen dit soort boeken te lezen, en dat is goed. Maar beter nog is het om het samen met hen te doen. Dit boek is, denk ik, ook heel goed te gebruiken in het gezin. Laten bovenal zij die de Heere, door genade, hebben lief gekregen het lezen van de Schrift met jongeren ter hand nemen. Laten we jongeren in deze tijd helpen door hen te leren Bijbellezen, met het gebed om de toepassing van het Woord door de Geest, maar ook met de verwachting dat Hij dat naar Zijn belofte wil zegenen. Het gaat immers om het behoud van ónze jongeren.


€ 10,95 € 4,95