Menu

Boeken online kopen

Wilt u boeken online kopen? Bij Gebr. Koster vindt u een een ruim aanbod aan diverse boeken in verschillende thema’s. Om u een overzicht te bieden van de diversiteit in ons boekenaanbod hebben wij een top 5 boeken samengesteld die u online kunt kopen.

1. De Nederigen Vertroost dl. 1
Ds. J. Roos heeft in 52 preken een verklaring gegeven van de Heidelbergse Catechismus. In deze preken wordt niet alleen de weg gewezen naar de enige troost, maar ook hoe de Heere in de  Bijbelse weg van de kennis van ellende, verlossing en dankbaarheid, plaats maakt voor deze enige troost. In dit boek vol preken wordt de noodzaak benadrukt van het ontdekkende werk van Gods Geest tot inleving van onze totale verlorenheid. Daarnaast wordt ook stilgestaan hoe de Heere, naar de maat van het geloof, leidt tot de kennis van de drie Personen in het Goddelijke Wezen en in de weg van heiligmaking leren Gods kinderen dat zij in eigen kracht niet één zonde kunnen overwinnen.

2. Alleen Maar Verliezers
“Als de strijd ontbrandt tussen de Spaansgezinde legers van de hertog Van Alva en de opstandelingen, blijkt al gauw dat een oorlog alleen maar verliezers kent.”
Dit boek van Janwillem Blijdorp speelt zich af tijdens de beginperiode van de Tachtigjarige Oorlog waarin Gerlof een rustig leven leidt in het Groningse plaatsje Zuidbroek. Zijn grootste zorg is dat hij niet mag trouwen met Margien, de dochter van één van de boeren uit het dorp.
Met de komst van een vreemdeling in de taveerne van zijn vader Fokko, verandert Gerlofs leven voorgoed. De geruchten blijken maar al te waar te zijn, dat een leger van Prins Willem van Oranje, onder leiding van zijn broer graaf Lodewijk van Nassau, op het punt staat de Ommelanden binnen te vallen. Hun doel is het veroveren van de stad Groningen op de Spanjaarden.

3. De Kindervriend
In een deftig koopmanshuis in Rotterdam wordt op 30 september 1808 een klein, zwak kindje geboren. Maar moeder Ledeboer mag geloven dat dit kindje de Heere zal mogen dienen. Ja, wat meer is, dat dit kind later een dienstknecht van de Heere zal mogen zijn, en op de kansel Gods woord zal verkondigen. Dat heeft de Heere moeder Ledeboer al voor zijn geboorte bekend gemaakt!
Dat komt in zijn jonge leventje al gauw openbaar. Met een ernstig gezichtje luistert hij als er uit de Bijbel wordt gelezen. Heel eerbiedig zit hij met een psalmboekje in zijn kleine handjes. Vol verontwaardiging is hij als iemand een voorwerp op de Bijbel heeft neergelegd. De Bijbel is een heilig boek voor hem.
Later zal dit kleine kind een bekende dominee worden. Dominee Lambertus Ledeboer. Lambertus Gerardus Cornelis Ledeboer was een Nederlands predikant en stichter van de Ledeboeriaanse Gemeenten. Ledeboer, zoon van de Rotterdamse lakenkopers firmant Bernardus Ledeboer en Anna Christina van de Ende, studeerde theologie aan de Universiteit Leiden.

4. Het Geestelijk Huwelijk
Op een tere wijze wordt in deze uitgave de geestelijke omgang van de Kerkbruid met haar Bruidegom Christus omschreven. De beperkte omvang van het boek staat de diepgang niet in de weg. Integendeel, het valt op dat de schrijver een woord heeft voor iedereen. Hij spoort Zijn bruid aan tot een levenswandel tot eer van Hem, zonder hierbij de bekommerde zielen te vergeten.
Aegidus Francken was een tijdgenoot van onder andere Wilhelmus à Brakel, Alexander Comrie en Theodorus van der Groe. Hendrick de Cock noemde ds. Francken één van de ‘geloofshelden onzes Vaderlands’. Deze Leidsche Voetiaan uit de school van à Marck diende de gemeenten van Rijsoord en Maassluis.
Verrassend is dat dit werk niet eerder is hertaald. De heer S.R. van Klinken uit Elspeet heeft geprobeerd zo dicht mogelijk bij het origineel te blijven. Voorin is een biografische schets met illustraties toegevoegd van de hand van ds. M. van Kooten.

5. Bevestigd Als De Maan
Zeven preken over de maan.In zeven overdenkingen wordt stilgestaan bij diverse Bijbelteksten waarin de maan centraal staat. Vaak is de maan - evenals de zon - in Gods Woord een beeld vol onderwijs. Beide hemelgetuigen spreken van Gods onuitsprekelijke trouw jegens een volk dat haar diepe ontrouw moet inleven. De overdenkingen bevatten een aansporing voor onbekeerden om de Heere te zoeken zolang de zon en de maan nog aan de hemel staan. Ze zijn ook een aanmoediging voor een bestreden volk dat zo vaak naar beneden ziet. Hen wordt toegeroepen: Bevestigd als de maan; en aan des hemels bogen Staat Mijn getuige trouw te schitteren in elks ogen.

Onze top 5 boeken online kopen
Wilt u meer weten over deze of een van onze andere boeken? Bekijk ons volledige assortiment of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Ook kunt u onze top 5 boeken en al onze andere boeken online kopen.

Wenst u met een boekenboncard, cadeaubon of VVV-bon te betalen, wilt u dit dan bij uw bestelling kenbaar maken? Wij verrekenen dit bedrag met het totaal van uw factuur. Wanneer u voor 16:00 besteld heeft u het pakketje de volgende dag al in huis. Daarnaast profiteert u ook van gratis verzending bij besteding boven de €35,-. Wat wilt u nog meer?