Menu

Bijbelverklaringen: leer meer over Gods woord

De bijbel beter begrijpen. Het is een vaak gehoorde wens maar soms lastig om in de praktijk toe te passen. Want hoe pakt u dit aan? Er zijn diverse mogelijkheden om de Bijbel te bestuderen, een daarvan is aan de hand van Bijbelverklaringen. Een Bijbelverklaring is een uitleg van een vertelling uit de Bijbel.

Bijbelverklaringen helpen u om bijbelteksten meer toegankelijk en begrijpelijker te maken. Vaak gebeurt dit aan de hand van uitleg van moeilijke woorden, maar er bestaan ook verklaringen die u meer context geven over bepaalde vertellingen uit de Bijbel. Bijbelverklaringen zijn dus niet alleen gemaakt voor dominees, ook voor gemeenteleden kunnen ze ontzettend handig zijn.

U kunt een Bijbelverklaring op meerdere manieren gebruiken, bijvoorbeeld na iedere kerkdienst. In een Bijbelverklaring kunt u opzoeken waar de dominee zojuist over heeft gepreekt en daarvan leren. Ook leent een Bijbelverklaring zich uitstekend voor Bijbelstudie. Door iedere dag een stukje te lezen en bestuderen krijgt u steeds meer inzicht tijdens het lezen van Gods Woord.

Bijbelverklaringen met uitleg van (moeilijke) woorden
Hieronder bieden we u een overzicht van Bijbelverklaringen die u meer uitleg geven over bepaalde woorden, namen en begrippen uit de Bijbel. Deze verklaringen bieden u meer inzicht in de betekenissen van bepaalde woorden.

- De namen in de Bijbel
- Verklaring van moeilijke woorden in de Statenbijbel
- Woordenboek voor bijbellezers

Bijbelverklaringen met extra verdieping op Bijbelse vertellingen
Ook voor meer tekst en uitleg over Bijbelse vertellingen kunt u een Bijbelverklaring aanschaffen. Er zijn diverse boeken die u meer inzicht bieden in bepaalde vertellingen en figuren uit de Bijbel.  

- Leven van Jezus
- Christus op aarde
- Open Testament - Profiel van een commentaar

Bekijk hier alle Bijbelverklaringen

Zoekt u naar een Bijbelverklaring die past bij uw wat u wilt weten en leren? Onze medewerkers adviseren u graag over de verschillende Bijbelverklaringen en helpen u bij het vinden van het juiste boek. We denken graag met u mee over welk boek het beste aansluit bij uw wensen en behoeften. Neem contact met ons op of bezoek onze christelijke boekhandel in Barneveld.