Menu

Bijbels dagboek voor jongens en meisjes

Een Bijbels dagboek is een handig hulpmiddel om dagelijks een stukje uit de Bijbel te lezen. Het helpt veel mensen bij het dagelijks lezen van Gods Woord. Ook voor kinderen kan een Bijbels dagboek een handvat bieden om regelmatig in aanraking te komen met verhalen uit de Bijbel. Met een dagboek kunt u elke dag een stukje (voor)lezen en verder praten over Bijbelse vertellingen. We lichten een aantal Bijbelse dagboeken uit voor jongens en meisjes.

Bijbels dagboek voor kinderen
In de Bijbelse dagboeken voor kinderen wordt op eenvoudige wijze stukken uit de Bijbelse geschiedenis verteld en uitgelegd. Het is een enorm belangrijk boek in de tijd waarin Gods Woord steeds minder gelezen wordt. Met behulp van zo’n Bijbels dagboek voor kinderen kunt u regelmatig een stukje lezen uit de Bijbel. Door de korte, begrijpelijke teksten zijn de vertellingen goed te begrijpen.

- Uw God is mijn God - Steven Middelkoop
Dit is een dagboekje voor de allerkleinsten. In dit boekje worden alle bekende bijbelse personen uitgelicht, met als doel dat kinderen deze personen beter leren kennen. Bij elk bijbels figuur hoort een christelijk kinderlied, ter ondersteuning en herkenning.

- Luister! - Marleen Vos-van Aalst
Dit dagboek helpt kinderen om na te denken over wat je leest en leert uit de Bijbel. Over Wie God is en over zijn Boodschap voor jou. Dit dagboek is geschreven met het doel en het gebed dat je God (beter) leert kennen en Hem zult liefhebben en dienen.

- Wijs mij de weg - C. van Rijswijk
In dit Bijbels dagboek is vanuit tien gelijkenissen, voor elke dag van het jaar een stukje samengesteld dat wordt afgesloten met een te lezen Bijbelgedeelte. Waar mogelijk wordt een toepassing gemaakt naar het dagelijks leven; ter waarschuwing of ter navolging.

- Begrijp je Bijbel - J.H. Mauritz en G.M. De Regt
In dit dagboek worden alle moeilijke woorden uit de Bijbel uitgelegd. Zo leren kinderen beter begrijpen wat er staat, en kunnen ze het zelf lezen: Gods Woord voor jou!

Tip: Bent u nieuwsgierig naar de inhoud van zo’n Bijbels dagboek? Hier kunt u het eerste hoofdstuk van ‘Luister!’ van Marleen Vos- van Aalst lezen. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze boekhandel in Barneveld, waar we diverse Bijbelse dagboeken voor kinderen op voorraad hebben.

Bijbels dagboek voor meiden
Speciaal voor meiden hebben we het Bijbels dagboek ‘Eva!’ in ons assortiment. Dit dagboek is geschreven voor jonge meiden (15-17 jaar). Vanuit Gods Woord worden veel thema’s behandeld die actueel zijn in hun leven, zoals emoties, verleidingen, vriendschap, verlangen, geloof, vergeven en tegenspoed. Het dagboek is een middel dat verwijst naar de Bijbel. Ook voor dit boek is het mogelijk om het eerste hoofdstuk te lezen.

Het lezen van Gods Woord
Veel mensen putten kracht uit het dagelijks lezen van God Woord, u ook? Bekijk ons ruime aanbod aan dagboeken in onze webshop. We hebben voor iedereen een geschikt Bijbels dagboek in onze collectie. Ook wanneer u een specifieke titel zoekt of er niet uitkomt kunnen wij u helpen. Neem contact met ons op voor vakkundig telefonisch advies.

v. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
v. Gratis verzending vanaf €35,- euro
v. Altijd achteraf betalen
v. Vakkundig telefonisch advies