Menu

Bijbelonderwijs in reformatorisch perspe

€ 25,95
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • Kole
  • Bestel nr: 9789061405481

laatste exemplaar

Het eerste deel van dit basisboek voor het godsdienstonderwijs gaat over het ontstaan van de bijbel. Aan de orde komen bijvoorbeeld de grondtalen, handschrift, vertalingen, exegese, en verschillende visies op de Bijbel. Daarna wordt een aantal belangrijke thema´s uit de Bijbel behandeld, waaronder schepping, verbond, koninkrijk van God, gelijkenissen en wonderen. Wie deze thema´s in de klas wil behandelen, krijgt daarvoor didactische handreikingen.

Het tweede deel gaat in op de godsdienst opvoeding. De auteur behandeld onder andere de godsdienstige ontwikkeling, het gebruik van de kinderbijbel, kindergebed, gesprekken met kinderen en rouwverwerking op school. Tenslotte krijgt de praktijk van het godsdienstonderwijs uitgebreide aandacht. Vooral de Bijbelvertelling komt ter sprake. Ook het aanleren van psalmen en liederen, van de Heidelbergse Catechismus en de kerk- en zendingsgeschiedenis komen hier aan de orde. In voorbeeldlessen wordt de theorie concreet gemaakt.


€ 25,95