Menu

Avondgedachten

Dit product is uitverkocht
€ 29,95
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • Octavius Winslow
  • Pagina's/nrs.: 621
  • Bestel nr: 9789080995215

beperkt op voorraad

Octavius Winslow, de schrijver van dit dagboek, werd geboren op 1 augustus 1808 te Londen. Nadat het gezin, dat uit tien kinderen bestond, in 1815 naar Amerika was geëmigreerd, verloor Octavius op zevenjarige leeftijd zijn vader Thomas Winslow, die kapitein was in het Britse leger. Ook zijn jongste zusje werd in deze tijd door de dood weggenomen. Zijn moeder, de bekende Mary Winslow, die reeds op veertigjarige leeftijd weduwe was geworden, was dus verantwoordelijk voor de opvoeding van negen kinderen, en dat in een vreemd land. 

Tijdens hun verblijf te New York ging zijn moeder veel ter kerk bij de baptistische predikant aan het Stepney College en vervolgens aan het Columbia College te New York. In 1839 werd Octavius Winslow beroepen in Engeland, waar hij verbonden werd aan de gemeente van Leamington, en vervolgens aan die van Kensington Chapel te Bath. Hij overleed in 1878 te Brighton. 

Octavius Winslow was een vruchtbaar schrijver, die talrijke theologische en stichtelijke werken heeft nagelaten. Deze zijn herhaaldelijk herdrukt en ook in andere talen vertaald. De inhoud hiervan wordt gekenmerkt door een afgewogen tekstverklaring, verzorgd taalgebruik en bevindelijk karakter. Zijn verhandeling over de Heilige Geest bereikte in 1861 reeds de achtste uitgave, en is ook recent weer verschenen. Ook verschillende van zijn andere werken zijn onlangs opnieuw bij de Banner of Truth Trust te Edingburgh gepubliceerd. 

De eerste uitgave van dit dagboek, Mornings Thoughts or daily Walking with God genoemd, verscheen voor het eerst in 1857 te Londen. De schrijver gaf enkele jaren later ook nog Evening Thoughts, een dagboek voor de avonduren, uit. In 1855 gaf hij memoires uit van zijn moeder, getiteld Life in Jesus. Deze zijn in onze taal in twee delen verschenen, respectievelijk onder de titels Leven met Christus (1997) en Leven en sterven met Christus (1999).


Dit product is uitverkocht
€ 29,95