Menu

A. Vogelaar-van Amersfoort

1. Kunt u in het kort iets over uzelf vertellen?
Ik ben op 28 januari 1943 in Wageningen geboren. Na de Mulo-B volgde ik de opleiding voor chemisch analiste en medisch analiste. Ook volgde ik een tekenschool. Mijn man en ik hebben zeven kinderen. In 1984 verhuisden we naar Canada, in 1988 naar Amerika en in 2007 naar Nederland. Sinds 2011 wonen we weer in Amerika.

2. Hoe bent u tot het schrijven van boeken gekomen?
Op de lagere school deed ik al graag mee aan opstelwedstrijden en won daarmee ook wel eens een prijs. Ik was zestien jaar toen ik aan mijn eerste boek begon. Het verscheen in 1965. In die tijd schreef ik ook korte verhalen voor het zendingsblad 'Paulus'. Ik ben regelmatig blijven schrijven. Mijn ideeën voor een boek komen vaak plotseling, en soms naar aanleiding van een bepaalde gebeurtenis.

3. U bent een echte kinderboekenschrijver?
Ja, ik schrijf het liefst een verhaal waarin elementen voorkomen die echt zijn gebeurd, en dan meestal voor de leeftijd van 8 tot 14 jaar.

4. Pleegt u diepgaand onderzoek voor u aan een onderwerp begint?
Voor sommige onderwerpen moet ik inderdaad heel veel opzoeken, voor andere verhalen soms niet zo veel.

5. Hoe lang doet u over het schrijven van een boek?
Dit kan heel verschillend zijn. Het is wel eens gebeurd dat iets in een paar weken af was, maar meestal duurt het toch wel een half jaar. Dat hangt helemaal af van het onderwerp.

6. Krijgt u reacties van het lezerspubliek?
Ja, maar niet zo veel. Soms krijg ik heel enthousiaste brieven, dat is leuk. Meestal hoor ik het echter via iemand anders.