Menu

Theoretisch-praktische godgeleerdheid

€ 195,00
Voor 16:00 u. besteld, morgen in huis
Alle levertijden weten?
Gratis verzending vanaf 35 euro Onder de 35 euro 3,50 euro verzendkosten. Altijd achteraf betalen Factuur meegestuurd in pakket of per mail. Vakkundig telefonisch advies 0342 - 41 69 86
  • P. van Mastricht
  • Gebonden
  • Bestel nr: 9789055519699

In samenwerking met de Stichting Gereformeerd Erfgoed verscheen bij ons een hertaling van het unieke, omvangrijke werk van Petrus van Mastricht (1630-1706).Theoretisch-praktische godgeleerdheid, een zesdelige serie van ca. 4400 pagina’s.
Dit werk dat binnen en buiten Nederland heel invloedrijk is geweest, is ten opzichte van andere theologische standaardwerken uniek in zijn soort omdat:

- Het de theorie en de praktijk van 'het leven voor God' onlosmakelijk aan elkaar verbindt.
- Elk thema uit de geloofsleer behandeld wordt naar aanleiding van een Bijbeltekst en op een heldere en bondige wijze uiteengezet wordt volgens de unieke vierdeling van een verklarend, een leerstellig, een weerleggend en een leerzaam praktisch deel.
- Alle onderwerpen veelzijdig, helder en kernachtig worden toegelicht, zodat op vrijwel elke actuele vraag een antwoord te vinden is.

Petrus van Mastricht was predikant en professor aan de Universiteiten van Frankfurt, Duisburg en Utrecht. In Utrecht volgde hij zijn leermeester Voetius op en doceerde hij de laatste dertig jaar van zijn leven.
Al geruime tijd wordt aan dit project gewerkt. Veel voorwerk heeft al plaatsgevonden. De heer Joh. A. Bunt heeft de complete tekst gedigitaliseerd. Mw. R. Pieterman verzorgt de hertaling.

Het complete werk bestaat uit 6 delen:
Deel 1 – De voorkennis van de godgeleerdheid - het geloof in God
Deel 2 – De werken van God - de zonde van de mens
Deel 3 – De verlossing door Christus
Deel 4 – De toepassing van de verlossing - de kerk
Deel 5 – De geschiedenis van de kerk
Deel 6 – De gehoorzaamheid aan de wet - de praktijk der Godzaligheid


Omdat de kosten van het hertalen door sponsorgelden bijeengebracht wordt, is de prijs voor het complete werk van 6 delen slechts € 195,--
Uitgebreide informatie en een inkijkexemplaar vindt u op de site van de stichting: www.gereformeerderfgoed.nl

 


€ 195,00